Kategorie
 
 
 
 
 

Barva roku 2022: Jak kombinovat Very Peri s jinými barvami?

Určitě jste již zaregistrovali, že designéři z americké firmy Pantone Color Institute každý rok vybírají barvu pro následující rok, která udává trendy nejen v módě, ale i v nábytku a v jiných odvětvích interiérového designu. Letos 2022 zvítězila barva s roztomilým názvem Very Peri, která bude vystihovat celý nacházející rok. V dnešním článku se podíváme na to, jak Very Peri vznikla a jak ji, ale i jiné barvy kombinovat, abyste byli trendy a nepřehlédnutelná.

Jaká je Very Peri?

Tato barva vypadá jako fialová, nicméně designéři z Pantone tvrdí, že tato barva rozhodně není fialová. Very Peri je kombinace modré a červené, přičemž výsledná barva je tento zajímavý odstín. Zároveň působí neutrálně, přímo až unisex, díky čemuž si najde své publikum mezi všemi pohlavími a věkovými kategoriemi.

Zajímavostí Very Peri je, že nebyla vybrána ze stávajících barev, ale tato barva byla designéry vytvořena. Od začátku udělování ocenění Barva roku, od roku 2000 se nic podobného nestalo. Většinou se barvy vybíraly, nicméně Very Peri je historický první barva společnosti Pantone, která byla vytvořena pro rok 2022.

Proč byla Very Peri vytvořena?

Pantone designéři se rozhodli vytvořit Very Peri zejména pro to, aby rok 2022 byl reprezentován jedinečným odstínem, který u lidí vzbudí kreativitu a následně jejich chuť po inovování. Také tato barva nese i podobný skrytý význam – vyrobení nové barvy předcházela kreativita a inovace, bez kterých by Very Peri nebyla vytvořena.

Tak inspiruje ke vzniku nových inovativních nápadů a různých vizí. Jestli ve vás tato barva vzbuzuje optimismus, tak je to správné! Very Peri je ztělesněním optimistických myšlenek, které představují naději a světlejší budoucnost před námi.

 

Very Peri a móda

Barvu roku 2022 bychom mohli řadit mezi svěží pastelové barvy, které si oblíbí všechny dámy. Výhodou je, že ji můžete kombinovat téměř se všemi barvami, přičemž s různými barvami si umíte vykouzlit různé druhy outfitů.

Chcete-li si vytvořit svěží jarní outfit, nebojte se Very Peri zkombiovat s jinými pastelovými barvami než jemná žlutá, nebíčkově modrá nebo starorůžová. Samozřejmě, když máte dominantní barvu Very Peri, tak stačí mít jen malý doplněk v jiném odstínu a budete vystřižena jako z módního časopisu. Momentálně jsou velmi trendy doplňky jako šátek, baret nebo jemný náramek ve světlých odstínech.Pokud si netroufáte na takové barevné kombinace, Very Peri můžete vždy zkombinovat s bílou. Ideální je top nebo halenka v barvě roku 2022 v kombinaci s bílou sukní či kalhotami, které jsou mírně rozšířeny na spodní části. Takový outfit doporučujeme během dne.

Avšak Very Peri můžete zkombinovat is tlumenějšími barvami než tmavě modrá či černá. Tyto barevné kombinace spíše doporučujeme pro různé společenské nebo jiné formální události. Díky barvě roku 2022 tak vás outfit rozzáříte a budete působit velmi trendy.

Dámy, barvu roku 2022 Very Peri si rozhodně zamilujete, protože je jemná, hravá, čistá a krásná. Přesně taková jako vy. Je už jen na vás, jestli se rozhodnete ji nosit jako dominantní faru na topech, halenkách nebo úpletech, zda si zvolíte jen malé detaily v této barvě – například květiny na halenkách, šátek, opasek nebo na bižuterií.

Neváhejte a navštivte nás na eshopu lamio.cz, kde si můžete prohlédnout aktuální kolekci SS 22 i v tónech barvy roku 2022.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze