Kategorie
 
 
 
 
 
 
 

Nová kolekce Twinset Milano pro jaro/léto 2024 je inspirována kouzlem indického státu Rádžasthán - jeho zářivými barvami, pouštními dunami a voňavými trhy s kořením. Každá žena oděná v kusech z nové kolekce Twinset se vydává na kompletní smyslovou cestu, na které to, co má na sobě, přispívá k magickému příběhu: od dlouhých žerzejových šatů, které jemně obepínají tělo, až po vzhled od hlavy k patě sestávající z lehkých bund a háčkovaných šortek. Zlatý lurex je hlavní „hvězdou“ přehlídky v podobě slip šatů v kombinaci s exotickými maxi svetry.

 

Barvou letošního roku je podle Pantone odstín Peach Fuzz, který má evokovat vyrovnanost a klid. Jemný, pastelový odstín broskvové ovládne všechny druhy oblečení, obuv i doplňky. Tato barva skvěle vynikne s opálenou pokožkou, čili je ideální ve formě letních šatů či topu. Můžete ji kombinovat s džínovinou, díky čemuž vytvoříte neformální, stylový vzhled.

 

V italském světě módy má pojem „Dolce Vita“ výjimečný význam. Odkazuje na sladký život plný radosti, elegance a nesporného stylu. V duchu tohoto slovního spojení, které je zachyceno nejen v italském životním stylu, iv módních kouscích, vám představíme 5 věcí, na které byste měli zaměřit při výběru vašich dokonalých šatů.

 

Kolekce Luisa Spagnoli pro podzim/zimu 2023 je oslavou ženskosti a smyslnosti s kontrasty mezi minimalismem inspirovaným 90. lety a důrazem na maximalistické detaily. Všechny kousky jsou zárukou zručného řemeslného zpracování Made in Italy. Výsledkem nové kolekce je sofistikovaný šatník se základní barevnou paletou - citrónově žluté, korálové červené, oranžové, kleinové modré, fuchsiové, olivově zelené a černé barvy. Nechybí ani motivy, jakými jsou například tečky, které patří mezi nadčasovou klasiku.

 

V dnešním moderním světě, kde módní kousky přicházejí a odcházejí rychle, je důležité držet krok s nejnovějšími trendy. V letošním roce jsme svědky zajímavých změn, které nastaly v oblasti doplňků. Přicházejí totiž s novými inovacemi a styly. V tomto článku se podíváme na některé z nejoblíbenějších stylizací, které jsou na vrcholu módy v roce 2023.  

 

Dny se prodlužují a sukně se zkracují. To znamená jen jedno! Máme zde opět jaro a v jejím těsném závěsu léto. Změna počasí signalizuje i obnovu a třídění šatníku. Dlouhé, hrubé svetry střídají lehké a příjemné košile i blůzky. Džíny a business kalhoty také dáváme stranou a raději sáhneme po krátkých šortkách nebo sukni.  

Jarní a letní trendy 2023

 

Pre svoju novú kolekciu jar/leto 2023, cestujú dizajnérkine ženské a slobodomyseľné múzy do hip rezortov, ako sú Capri, Saint Tropez, Biarritz alebo Ipanema. Radosť z letných brán sa ozýva v nanukmi inšpirovanej palete akvamarínovo modrej, žiarivej oranžovej, rubínovo červenej a lesnej zelenej. Na pozadí zatiaľ slnkom zaliate piesočné pláže ponúkajú šablónu pre párty. Kolekcia je prešpikovaná volánmi, strapcami a nafúknutými rukávmi. Hymna na sofistikovanú mladosť a oslava jedinečnej remeselnej zručnosti Luisy Spagnoli je podstatou tejto kolekcie. Precízne know-how, najlepšie telegrafické zručnosti v manipulácii so vzácnymi látkami a siluetami.

 

Čo sa nosí túto sezónu, teda čo určite mať v šatníku? Ktoré kúsky sa objavujú na fashion blogoch, módnych prehliadkach a plnia výklady butikov? Určite ste postrehli, že „trendy sezóny“ majú tendenciu sa opakovať. Niektoré k nám prichádzajú z minulých dekád, iné sa úspešne považujú za aktuálne niekoľko rokov. Táto sezóna nie je výnimkou. Ponúka kúsky, ktoré sa s nami nesú už nejaký ten čas, ale zároveň dáva druhú šancu módnym prvkom, ktoré boli dávno zabudnuté. Ktoré to sú? Poďme sa na to pozrieť spoločne.

 

Na definovanie novej kolekcie jeseň/zima 22/23 dizajnérsky tím použil výraz „oxymoron,“ čo v literatúre znamená spojenie slov protirečiaceho si významu. Naráža tým na kontrast medzi nezvyčajnými tvarmi a materiálmi, odvážne kombinácie, ktoré dokonale zapadajú do módnych trendov tejto zimy, kde je provokácia na dennom poriadku.

 

 

 

Doplňky neodmyslitelně patří ke každému outfitu. Ať už jsou to šperky jako například náušnice nebo náhrdelníky či velmi oblíbené klobouky, na doplňky byste rozhodně neměli zapomínat. Co však takové pásky? Používáte tento doplněk pouze do kalhot nebo se dokážete s páskem vyhrát tak, že si vytvoříte různé outfity? Pokud hledáte inspiraci na zajímavé kombinace s pásky, jste na správném místě!

 

Léto je už za rokem a ke klasickým letním outfitům neodmyslitelně patří také doplňky. My na ně nedáme dopustit as těmito malými „šperky“ dokážeme pozvednout celý outfit. Proto v dnešním blogovém článku jsme se prozradit vám, kterými doplňky rozhodně oživíte váš letní outfit.

 

Každou sezónu se barevná paleta a vzory mění. Zatímco přes chladnější měsíce převládaly tlumené tóny, svěží jaro si připravilo pro nás jedinečné světlé a zářivé barvy, které si rozhodně oblíbíte. V dnešním blogovém článku se podíváme na ty nejtrendy barvy a vzory, které by neměly chybět ve vašem šatníku.

 

Vzduch je naplněný touhou po svobodě, optimismu a špetky šibalského svádění. Na sezónu jaro/léto 2022 zve Luisa Spagnoli svou komunitu sebevědomých, podnikavých a nezávislých žen, aby se vydali na zasněnou cestu do fascinujících, teplých a pulzujících zemí naplněných dobrodružstvím. Na svou první přehlídku v oficiálním kalendáři milánského týdne módy italská designéři opět vytvoří okouzlující nádvoří ve stylu Nového Mexika v historickém paláci Palazzo Isimbardi. V kolekci se mísí středomořské návrhy s prvky pouště v jedinečné oslavě italského dědictví, které se otevírá mezinárodním inspiracím, ale také atmosféře.

 

Módní byznys je plný různých kousků, které při nesprávném kombinování vám mohou přidat nějaká kila nebo věk. Proto byste si měli rozumně as přehledem vybírat takové kousky, které vás omladí a rozhodně ne, že by vám přidaly věk! Proto se v dnešním článku podíváme na takové kousky, kterým byste se měli vyvarovat, aby vám zbytečně nepřidávali věk.

 

Všechny dobře víme, že móda se každým rokem pořád mění. Přicházejí nové trendy, nové barvy či střihy, nicméně několik kousků si stále drží v módním světě své místo. Máme na mysli elegantní dámské kabáty, které s oblibou nosí dámy každého věku, ale dokonce i pánové.

Kvalitní a dobře padnoucí kabát je investice, která se vám vyplatí. Takový kabát tak můžete mít ve svém šatníku velmi dlouho a přitom si neustále bude držet svůj tvar, ale také barvu. Které designové kabáty nikdy nevyjdou z módu a můžete je hrdě nosit desetiletí? Pojďme se na to společně podívat.

 

Určitě jste již zaregistrovali, že designéři z americké firmy Pantone Color Institute každý rok vybírají barvu pro následující rok, která udává trendy nejen v módě, ale i v nábytku a v jiných odvětvích interiérového designu. Letos 2022 zvítězila barva s roztomilým názvem Very Peri, která bude vystihovat celý nacházející rok. V dnešním článku se podíváme na to, jak Very Peri vznikla a jak ji, ale i jiné barvy kombinovat, abyste byli trendy a nepřehlédnutelná.

 

Náš nejoblíbenější čas v roce je už tady! V obchodech hraje vánoční hudba, vybíráme dárky pro naše nejbližší, pomalu začínáme péct a všechno začíná mít klidnou atmosféru. Avšak vždy na konci roku bývá ještě jedna velká párty v práci, kde se všichni rozloučíme, popřejeme si krásné svátky a až potom mohou Vánoce skutečně začít. Máme na mysli vánoční večírek! V dnešním blogovém článku se podíváme na to, co si obléct na silvestrovský večírek.

 

Kvalitní obuv je základ každého šatníku. O to víc oplatí, pokud si povídáme o dámských zimních botách. Tento kousek už dávno nemusí být pouze nucené zlo, které nosíte, aby vám v něm nebyla zima, ale je to velmi trendy a zejména moderní kousek, na kterém můžete udělat důraz celého vašeho outfitu a máte zaručeno, že vaše nohy budou v teple. Jaké boty jsou letos v módě? Pojďme se na to společně podívat.

 

Dámský rolák má pouze dva tábory žen – ty, které ho zbožňují a ty, které o takovém kousku oblečení ani nechtějí slyšet. Ovšem dámský rolák je skvělý, univerzální kousek, který by podle nás měla mít každá dáma v šatníku. Proč? Pojďme to spolu zjistit.

 

Chladnější podzimní měsíce už vystřídaly naše oblíbené letní počasí. To ovšem znemení změnu našeho šatníku a zejména nové kousky do vašeho botníku! V dnešním blogu se podíváme, které boty jsou skvělé pro podzimní a zimní počasí.

 

Nic lepšího neozvláštni dámský outfit jako jedinečné doplňky, které můžete kombinovat jak se vám zachce. Ať už se rozhodnete pro dámské opasky nebo hedvábný šátek, téměř všechny outfity si takové třešničky na dortu přímo ptají. Které jsou nejlepší doplňky na tento podzim a zimu, se kterými neuděláte krok vedle? Zjistíte v našem novém blogu.

 

Kolekce pro podzim a zimu 2021 je hymnou svobody, která je vyjádřena velkými a vzdušnými prvky, přičemž dokonale vypadá na dámských siluetách. "V oslavě návratu do života, kde se prolínají městské tóny s ženskými a sexy akcenty, je hodně černé a bílé, ale i chuť na jiné barvy, které milujeme," říká Nicoletta Spagnoli.

 

Horké letní dny už pomalu dávají přednost chladnějšímu podzimnímu počasí. S tímto obdobím přichází i přestavba našich šatníků. Krátké letní věci vyměňujeme za teplejší úplety nebo sukně, ve kterých během podzimu a zimy rozhodně zazáříte. V dnešním blogem článku se podíváme na nejnovější trendy na podzim - zimu 21/22.

 

Dámské kalhoty jsou kousek, na který nedáme dopustit. I když během léta kalhoty střídají sukně nebo šaty, rozhodně byste tento kousek neměli nechat na dně šatníku, ale obléci si ho na chladnější letní večery. Objevte s námi volné kalhoty, které jsou ideální na letní dny či horké noci.

 

Každé roční období představuje změnu šatníku ať už kvůli novým trendům nebo modelem, avšak kromě toho bychom měli myslet na materiály, z nichž jsou tyto nové kousky vyrobené. Ty, které jsou vyrobeny ze syntetických směsí vypadají trendy, ale prvořadé je vaše pohodlí. Protože žena spokojená ve svém outfitu je nepřehlédnutelná.

 

My, ženy jsme odlišné, ale jedno nás spojuje - láska k módě a láska k pěkným věcem. Jenže často zápasíme s tím, jaké šaty se nám hodí k našemu typu postavy. Někdy je to boj a někdy nám šaty padnou jako ulité. V dnešním blogem článku si představíme, jaké šaty jsou pro vás ideální, abyste v nich cítili neodolatelně.

 

I když to momentálně tak nevypadá, léto je už za rohem. Postupně byste už měli ze šatníku vybírat letnejší věci a naopak zimní uložit. V dnešním blogovém článku vám představíme nejuniverzálnější kousek v dámských šatnících - šaty.

 

Léto je už za rohem a my pomalu odkládáme zimnejšie kousky do šatníku a děláme prostor letním. U oblečení je jasná volba, které budeme nosit. Nicméně, jaké boty bychom měli mít v naší skříni?

 

Trendy na následující jaro a léto jsou pro nás ženy velmi příznivé. Ať se už týkají oblečení, doplňků nebo bot, vždy si je z čeho vybírat. Na své si přijdou dámy, které preferují elegantní styl, ale i ty, které dávají přednost spíše ležérnosti a pohodlnosti. V dnešním blogu jsme si pro vás připravili odpovědi na věčné dilema, po níž obuvi sáhnout - ať po teniskách nebo po mokasínech?

 

Na nadcházející jaro léto sezónu nás Luisa Spagnoli vítá na exkluzivní zahradní párty, na kterou jsme všechny pozvané. Dresscode této párty vyžaduje moderní elegantní styl, energický a všestranný, který vychází ze sofistikované kolekce vzorů a siluet. Ženy Luisy Spagnoli mají velmi nabitý program a mají na plánu množství exkluzivních událostí na čerstvém vzduchu v jejím diáři pro letošní jaro a léto.

Jejich kalendář začíná zahradní párty v parku jedné z milánských historických vil, v níž se setkávají ženy s bezchybným vkusem, dokonalé ve střídání kvalitních materiálů, které jim vykouzlí neodolatelnou siluetu s jednoduchými liniemi.

 

V minulém blogovém článku jsme vám řekli o základních kouscích, které by měla mít každá nákupní maniačka v šatníku a ze kterých se dají vykouzlit nezaměnitelné a elegantní outfity. V dnešním článku bychom vám chtěli říct o minimalismu v šatníku a k tomu se váže i jeho probrání.

Dámy, dejme si ruku na srdce a řekněme si, že kolik kousků v našich šatnících nemá využití. Buď jsme si je koupili za velmi výhodnou cenu nebo ve větším čísle, protože se nám velmi líbil, avšak když jsme si ho dali na sebe, tak nám rozhodně nepasoval. Určitě každá z nás má nějaký takový kousek. No a kdy je nejlepší čas vyřadit oblečení nebo boty, které nenosíme a posunout je dál, než teď?

 

Touha odejít, znovuzrodit se, vrátit se do života a opět se celou láskou obejmout, je inspirací pro novou kolekci Tosca Blu jaro / léto 2021.

Kolekce představuje ódu na Itálii a na italského ducha, přičemž je koncipována a transformována do tvarů, materiálů a barev, které nás posouvají směrem k novým neprobádaným horizontem v sezónních maxi a mikro kabelkách.

 

Teploty na teploměry pomalu stoupají, dny se prodlužují a Slunce zahřívá naše obličeje. To znamená pouze jedno, že naše nejoblíbenější roční období je už tady. Na jaře se vše probouzí, stromy a květiny hrají barvami a s my dostáváme chuť pořídit si nové kousky do našeho šatníku.

Základem dámského šatníku je pár kousků, které víte vynosit každou sezónu. Mezi ně se řadí tričko, halenka, košile, kalhoty, džíny, kabát a sukně. S těmito kousky víte vymyslet různé outfity, které avšak ozvláštněte velmi důležitou částí dámského šatníku. Tou jsou dámské doplňky, které umí úplně obyčejný outfit změnit k nepoznání a trendy outfit.

Milano Fashion Week, Luisa Spagnoli P / E 2021: donne che guardano al futuro - Tgcom24

 

Mezinárodní den žen se v minulém století oslavoval mnohem honosnější než v současnosti. Avšak historie tohoto svátku sahá až za velkou louži, kdy v roce 1908 v New Yorku začaly ženy - švadleny protestovat pro jejich znevýhodněné postavení ve společnosti. Protesty byly úspěšné a postavení žen se ve společnosti zlepšovalo.

 

Datum: 8.2.2021 Čtení na: 4 min.

Valentýn se nezadržitelně blíží a mnozí narychlo zhľadávajú poslední dárky. Potěšte svou polovičku zajímavým kouskem, který překvapí. Kromě květin sáhněte ještě po maličkosti, jako například kosmetika či doplňky. Pokud jste bez nápadů, rádi vám pomůžeme.

valentýnské dárky lamel

 

Datum: 26.1.2021 Čtení na: 3 min.

Úplet patří k velmi oblíbeným materiálem. Je příjemný na dotek, teplý a vypadá dobře. Na zimu a chladné počasí je jako stvořený. Zahřeje vás i bez toho, abyste si na něj dávali ještě jednu nebo dvě další vrstvy. K nejoblíbenějším úpletovým kouskem se řadí stylové dámské svetry. Máte už ten svůj?

Svetr z úpletu - modry - lamel

 

Datum: 30.12.2020 Čtení na: 3 min.

Když se řekne slovo kalhoty, mnozí si představí rifle, případně domácí oblečení ve formě tepláků. Kromě těchto dvou možností je tu však ještě jedna.
Dámské kalhoty formálnějšího střihu se dají nosit nejen do práce, ale i do školy či na drink do města. Vypadají elegantně, žensky a moderně.
Nemluvě o tom, že v chladném období jsou velkým pomocníkem.

damske kalhoty - lamio.sk

 

Datum: 30.12.2020 Čtení na: 3 min.

Kabát je základním kouskem, který by vám v šatníku neměl chybět. Vypadá elegantně, je příjemný na nošení a dokáže skvěle zahřát.
Vhodný je nejen k formálnímu, ale i ke sportovnímu outfitu. Pokud jste se na toto zimní období ještě nestihli připravit a hledáte zajímavé kousky, jste na správném místě.

damsky kabat Spagnoli

 

Datum: 30.11.2020 Čtení na: 3 min.

Bižuterie ve formě náramků, řetízků či různých přívěsků by neměla chybět žádné ženě. Dokáže skvěle doplnit outfit a zaujmout. Výběr je dnes široký. Kromě jednodušších kousků na krk nebo ruku se setkáte is těmi propracovanými. Dámská bižuterie je za příjemné ceny. Může si ji tak dovolit větší množství lidí. Mezi oblíbené značky se řadí KUKU, známá také díky Soni skoncovat.

kuku lamio.sk

 

Na chladné podzimní a zimní počasí je třeba správně se připravit nejen oblečením, ale také obuví. Ta by měla být kvalitní, dostatečně teplá a stylová. Klasické kozačky však nejsou jediné, které si můžete během tohoto období obout. Velmi oblíbenými jsou i kotníkové kozačky vhodné do jakéhokoliv outfitu.

kotníkový Cozma - lamio.sk

 

Kolekce podzim - zima 2020/21 Tosca Blu

5.10.2020

Tak neodolatelné sladká ...

Kousky v nové kolekci Tosca Blu Podzim / Zima 2020/21 nesou lahodné jména. Čeká na vás pokušení barev, které jsou energické, ohnivé, rozpalují zimu, jsou charakteristické geometrickými tvary, kompozicí a jsou jako kdyby mistrovská díla na dortu. Doplňky si v této kolekci nárokují své místo, přesně tak, jako třešnička na dortu.

různorodé variace

Balanc, barvy, překrytí: geometrie v této kolekci je přísná a představuje hypnotické umění. Je smíšená s inspirací a přesností.

Hlavní roli hrají zejména čáry na Tosca Blu kabelkách , které spolu tvoří umělecká díla. Za pozornost stojí i chromatický patchwork, který můžeme vidět na cross-body kabelkách a malých taškách. Samotné šití je křížově vyobrazeno na metalassé kůži. Čisté linie tvoří nezaměnitelnou siluetu, ba až dokonce sochu. Perfektně hranaté nebo kruhové tvary jsou vždy připraveny pro dámu, aby tyto kousky nosila s hrdostí.

oranžová energie

V sezóně, kdy je vše světlé, až plné intenzivní vášně, paleta Tosca Blu představuje barvy teplých pomerančů v každém odstínu, od cihly až po kůži. Lákavé, jak teplý koláč během zimních dní, jsou cross-body kabelky , které jsou na výběr z hladké kůže, nekonvenčních čar, z nichž srší barvy a energie. A pokud by se zde náhodou vyskytla jiná barva, jaká jiná by to mohla být než jemně cukrová, sorbetové odstíny Fusch, zelené, borůvkové až po makarónkovo pastelové?

Červená a kávová

Oheň, plameny a černá horká káva.

Barevné trendy pro další podzim / zimu jsou bez pochyb: nejtmavší hnědá - pražená a intenzivní s dotykem kakaové - rozhodující s vibrant červenou, v kombinaci s britským charakterem ihned udává trendy. Odstín tmavé čokolády je horký, který nabízí romantickou alternativu k černé, zatím dokud červená krade světlo celé scény a neúnosně rychle zvedá teplotu.

Toto je nový fashion recept z dílny Tosca Blu , který je založen na ultra-ženské, gurmánské kolekci, ve které bude nositelka hvězdou další sezóny.

 

Jak se vyznat v italském číslování oblečení?

19.8.2020

Dámy, jak už dobře víte, tak na našem eshopu lamio.sk naleznete nabídku těch nejkvalitnějších italských kousků. Zorientovat se v číslování bot je jednoduché, protože číslování je totožné s tím našim. Ale jak si správně vybrat kousek oblečení v italském číslování tak, aby Vám sedl?

slovenské číslování

U nás na Slovensku jsme zvyklé, že se oblečení čísluje od velikosti 32, které je nejmenší a následně se přidávají násobky dvou. Takové číslování je běžné i ve Francii, či Německu. Také se můžeme setkat is mezinárodními velikostmi, které se označují písmeny jako S, M, L, či dokonce XS až XXL. Písmeno X znamená extra. Takže v případě XS, je velikost oblečení extra small- extra malá nebo naopak XL extra large- extra velká.

Odlišné italské číslování

Určitě jste postřehli, že velikosti v italském číslování mají větší čísla než ty naše. Zpočátku toto číslování může zmást a občas někdy rozosmútiť, protože v italském číslování velikost Vašeho oblečení bude mít vyšší číslo, než jsme zvyklé.

Na Slovensku byste si řekli, že velikost 40 rozhodně není pro Vás, protože obvykle nosíte oblečení velikosti S a ne L. Jenže toto italské číslování je jiné. Zde oblečení začíná na velikosti 38, které koresponduje s naším XS. Zmíněná velikost 40 je tedy naše S, protože také jako u nás se číslování oblečení odvíjí od násobků dva.

Pokud jste si nejistá, změřte se

Kolekce Luisa Spagnoli nabízí dva druhy číslování. Mezinárodní, na které jsme zvyklé a italské. Toto italské číslování rozhodně není žádná věda. Ale pokud byste si stále byli nejisté, tak důležité je si změřit obvod hrudníku, pasu a boků, na základě kterých budete vědět svoji správnou velikost.

Pro lepší pochopení Vám přinášíme tabulku srovnávající jednotlivých velikostí, abyste už nemuseli hádat, ale s nakupovat s jistotou.

 

 

 

Kampaň pro rok 2020 z dílny Luisa Spagnoli

20.7.2020

#IAMEVERYWOMAN Jsem každou ženou nebo jinak řečeno, všechny jsme stejné. To je heslo letošní kampaně pro jaro / léto 2020 z dílny značky Luisa Spagnoli. V této krátké větě je toho tolik obsaženy. Také nese velmi důležité poselství, které by každá z nás měla znát. V první řadě nám dovolte přiblížit, proč právě toto krátké slovní spojení je sloganem pro tuto

sezónu. Kampaň pro rok 2020 Luisa Spagnoli

Bohatá historie značky Luisa Spagnoli

Jak už dobře víte z předešlých blogových článků, zakladatelka značky Luisa Spagnoli byla ženou s velkou Ž, donna Luisa Spagnoli. Stála i za zrodem proslulé čokoládovny Perugina a později založila firmu na tkaniny angorské příze. Byla průkopnicí v mnoha směrech. Je označována první ženou, která si založila svůj vlastní business v Itálii, což bylo v předválečném období velkým tabu pro ženy. Ve své firmě zaměstnávala především ženy a tím jim také zlepšila postavení. Nikdy se nepovyšovala nad své zaměstnankyně a vždy tvrdila, že je jednou z nich. Protože jsme si všechny stejné.

Tvář kampaně Elsa Hoška

Právě v této myšlence se nese letošní kampaň módního domu Luisa Spagnoli. Je o ženách, manželkách, sestrách, jednoduše o nás. Je to o vyzvedávání naší odvahy, hrdosti, cílevědomosti, šikovnosti a kráse. Pro kampaň jaro / léto 2020 všechny tyto vlastnosti byly vyjádřeny švédskou modelkou Elsou Hoška, známé z různých módních přehlídek pro velké módní domy. Fotografoval ji proslulý Italský fotograf Giampaolo Sgura.

Jedinečné elegantní oblečení

Elsa září v nové kolekci a podtrhuje ji svým unikátním a jedinečným stylem. Právě ten styl, šarm, elegance spojená se svěžestí a originalitou přidává nesmírnou hodnotu pro novou kolekci. Stejně nabízí nové vnímání a interpretování osobitých stylů každé ženy. Proto se všechny dámy v elegantním oblečení z dílny Luisa Spagnoli najdou, vyberou si a bezpodmínečně se do jednotlivých kousků zamilují. Ať už to budou šaty Luisa Spagnoli nebo originální doplňky z této dílny. Však přesvědčte se samy ...

Luisa Spagnoli šaty | Lamio.skLuisa Spagnoli elegantní oblečení | Lamio.skLuisa Spagnoli | Lamio.sk

 

 

Trendy léta 2020

29.6.2020

Dámy, léto je už za rohem. Ani jsme se nenadáli a teploty už dosahují téměř tropické čísla. Víte, co to znamená? Že konečně můžeme ukázat světu naše nové letní kousky, ve kterých budeme trávit dny v práci nebo příjemné dlouhé letní večery. A pokud jste se ještě nerozhodli, které šaty jsou pro Vás ty pravé nebo které jsou momentálně chick, pokračujte dál ve čtení. Věříme, že najdete inspiraci.

 

Len náš jedinečný

Materiál, který nesmí chybět v letním šatníku každé dámy je len. Na léto je naprosto ideální, protože tento materiál je velmi vzdušný, udržitelný, ale zároveň stylový. Na současném trhu si umíte vybrat množství lněných kousků, od triček, kalhot, šatů či halenek. My Vám doporučujeme tuto lněnou halenku od značky Luisa Spagnoli v krásném letním provedení s odhalenými rameny, které působí sexy, ale ne vyzývavě.

Fantazií se meze nekladou

Ruku na srdce. Během letních dnů je častokrát těžké zkombinovat naše outfity tak, aby byly stylové, vhodné do práce, ale zároveň pohodlné, abychom v jejich vydržely celý den. Proto další kousek jsou tyto krátké kalhoty , které mají ideální délku a dokážete je zkombinovat s různými topy, blůzkami či lněnými halenkami. můžete si vybrat od pestrobarevných kousků, až po klasické kárované. Fantazií se meze nekladou. Zároveň, pokud si k nim obujete boty na byť jen malém podpatku, Vaše nohy budou dokonale prodloužené a budete se cítit stylově. Během léta 2020 jsou trendy kousky, které si pamatujeme z naší mládí, jako lodičky s hranatou špičkou nebo pohodlné mokasíny.

 

Móda se vrací!

I vy jste si všimli, že se módní trendy během několika letech opakují? Je to skvělé, protože kousky, které máte v šatníku nikdy nevyjdou z módy. Proto je úžasné si pořídit kvalitní kousky, které Vás budou provázet téměř každým letem. Ideální materiál na léto je i hedvábí, protože je lehký, vzdušný a velmi pohodlný. A když jsme zmiňovali nestárnoucí kousky, pamatujete si na zvonové kalhoty , které Vám dokonale zvýrazní figuru? Tak přesně ty jsou opět v módě. My si vybíráme možná trochu netradiční hadí vzor, ale když ho umíme zkombinovat s bílou halenkou, topem nebo dokonce crop topem, dokážeme vytvořit stylový letní outfit.

 

vysněné sukně

Pokud nepreferuje kalhoty takového typu, nezoufejte! Trendy jsou i sukně, ať už krátké nebo dlouhé v pestrobarevných nebo zemitých barvách. Tyto sukénky dokážete zkombinovat jako outfit do práce nebo na procházky městem. Naší jednotkou je tato plisovaná sukně , která je strečová a velmi pohodlná. Zároveň ji nabízíme iv různých barvách, takže je jen na Vás, kterou si vyberete.

 

 

Šaty na každou příležitost

Šaty. Srdeční záležitost každé z nás. Ať už preferujete krátké, midi nebo maxi, prostě je to kousek, který má v šatníku čestné místo. Na výběr máte z nepřeberného množství kousků různých materiálů, střihů nebo vzorů. Trendem letošního léta jsou košilové šaty, které můžete nosit na všelijaké způsoby. Ať už stažené páskem, které Vám vytvoří dokonalý vosí pas nebo jen volně na těle pro Vaše pohodlí. Musíme se přiznat, že v maxi květinových šatech z dílny Luisi Spagnoli se cítíme jako víly.

Šátky jsou poklad šatníku

Poslední kousek, který bychom Vám chtěli představit jako trend léta 2020 je šátek . My šátky zbožňujeme, protože jsou to kousky, které dokážete využít každý den. Umíte si ji poskládat jako čelenku a zachytit ní všechny neposlušné vlasy. Zároveň během dní v práci, kde klimatizace pracuje na plné obrátky si ji víte uvázat kolem krku nebo jednoduše přehodit přes ramena. A nemůžeme zapomenout zmínit, že si ji umíte zavázat i na Vaši oblíbenou kabelku a díky tomuto malému akcentu vytvoříte zajímavý outfit.

 

 

Přítelkyně, tímto článkem jsme Vám chtěli přiblížit kousky, které jsou trendy na toto léto a neměly by Vám chybět v šatníku. Věříme, že jste si našli své favority. Pokud ano, ale přejete si vidět více, neváhejte a prozkoumejte celý náš eshop lamio.sk, kde najdete dokonalé kousky, ať už na běžný den, do práce nebo na speciální příležitosti. Pokud byste si přáli vyzkoušet kousky osobně, navštivte nás v butiku Luisa Spagnoli v Eurovea, kde Vám naše kolegynky ochotně poradí. Těšíme se na Vás.

 

 

Tradice, která přetrvává dodnes

24.5.2020

 

Vítáme Vás opět v našem miniseriály o značkách, které milujete. Dnes bychom Vám rádi představili značku se 100 letou tradicí, která, jak již dobře tušíte, také má původ v Itálii. Dáma, Luisa Spagnoli, která stojí za zrodem značky s stejným názvem se nejprve dostala do povědomí Italů v souvislosti s malou čokoládovna Perugina. V té době to byl neskutečný úspěch, jelikož pro ženy v Itálii v 20. tých letech bylo neobvyklé si zakládat byznys. Vše vedli muži. Přišla První Světová Válka, ale čokoládovna se udržela a dokonce paní Spagnoli přijala více zaměstnanců. Po skončení války Luisa Spagnoli založila novou firmu, která se věnovala chovu drůbeže a angorských králíků, které jsou proslulé pro svou měkkou srst.

Jeden den Luisa hladila králíka a uvědomila si, jaký má hebký kožíšek. Vtom ji napadlo, že by jeho kožich byla skvělá tkanina. Spojení této dokonalé tkaniny a vize vnesení elegance a jemnosti na Italský trh přerostlo do úspěšného příběhu, který trvá dodnes. V roce 1928 Luisa Spagnoli představila angorský přízi na různé pleteniny, šátků a módních oděvů pod ochrannou značkou l'Angora Spagnoli.

S jistotou víme říci, že Luisa byla jednou z nejpodstatnějších revolucionárok v Itálii. Jak jsme již výše zmínili, ženy v byznysu a zaměstnávat ženy bylo pro společnost tabu. Jenže Luisa se nebála, stála si za svým snem a byla odhodlaná ho dosáhnout. Postupně se značka Lusia Spagnoli stala jedničkou v produkci angorské vlny. Zároveň zaměstnáváním žen ve své firmě zároveň zlepšila postavení žen v Itálii.

Bohužel, Luisa Spagnoli nemohla zažít úplný úspěch firmy, protože jí byla diagnostikována rakovina. Aby dostala tu nejlepší lékařskou péči ve světě, byla převezena do Paříže, kde zemřela v roce 1935. Její syn Mario Spagnoli pokračoval v matčiných šlépějích a fabriku opět po Druhé Světové Válce otevřel. Měl myšlenku, že móda musí být dostupná pro všechny ženy tak, jak by to chtěla jeho mamka. Na počest své matky Luisi Spagnoli otevřel první obchod v Perugii (místo narození Luisi) a později v jiných vyhlášených městech módy jako Florencii, Římě, Miláně, či Neapoli.

Osm let po Luisino smrti, v roce 1943 byla značka Luisa Spagnoli prohlášena za nejmodernější a největší módní značku v Evropě. Postupně Mario Spagnoli zaměstnával množství lidí a vytvořil takový závod, který zaměstnancům nahrazoval domov. V prostorách firmy Spagnoli byla mateřská škola, kostel, sportovní a rekreační zařízení. To vytvořilo neuvěřitelný vztah zaměstnanců a majitelů firmy.

Momentálně vede značku Luisino dcera Nicoletta, od roku 1985. Pod jejím vedením se trochu změnila strategie a značka se zaměřuje na mladší zákaznický. Přesto je tato značka stále charakteristická hodnotami, které před 100 lety zavedla Luisa Spagnoli: kvalita materiálů, elegance a praktičnost každého kousku.

V naší nabídce si můžete vybrat přesně tyto kousky z vysoce kvalitního materiálu, dlouholeté tradice ve svém řemesle s použitím cenných a jedinečných přízí a materiálů. Také nabízíme vše od oblečení pro dámy na různé příležitosti. Od volnočasových oděvů, až po večerní róby. Jakýkoliv kousek ze značky Luisa Spagnoli si najde místo ve Vašem šatníku a nikdy nevyjde z módy, protože každý kousek je nadčasový a vyroben z precizních materiálů. Pro nás a naše zákaznice je důležité vlastnit kousky z tohoto módního domu, protože nenesou v sobě pouze kvalitu, ale i hrdost, odhodlanost a sílu ženy, která stála za její vytvořením. Na našem eshopu lamio.sk si umíte vybrat různé kousky, od minimalistických triček, kalhot, kabátů, až po večerní šaty, či doplňky. Je jen na Vás, který kousek Vás bude těšit a bude vás provázet každý den.

 

 

Co se skrývá za slovem lamel?

10.4.2020

Itálie. Co se vám, dámy vynoří v mysli při zaslechnutí slova této nádherné země? Skvělé víno, lahodné jídlo nebo dokonalé pláže? A samozřejmě nemůžeme zapomenout ani na kvalitní oblečení. To jsou věci, pro které Itálie tak milujeme. V těchto časech je náročné si přinést kousek Itálie k sobě domů, ale řekneme Vám upřímně, nic není nemožné!

Prostřednictvím našeho nového eshopu lamio.sk si dokážete koupit kousek italská domů v podobě kvalitních italských materiálů a precizních střihů.

Prosím, seznamte se s naším eshopem lamio.sk. Ty dámy, které znají italský jazyk možná už tuší, co tento název znamená. Slovíčko la je italská předpona označující ženský rod. Slovo mio znamená moje. Když tyto dvě slova dáme dohromady, vyjde nám v přeneseném významu moje Zens či dámské. A to je přesně to, co vaše duše najde u nás. Všechny důležité věci, které tvoří Vaši neodolatelnou ženskou stránku.

Od nádherných a kvalitních kousků značky Tosca Blu a Luisa Spagnoli , které obohatí šatníky mladých dívek, ale také dám v nejlepších letech, po propracované kabelky z dílen Coccinelle a Tosca Blu, až po pohodlné a stylové boty Tosca Blu.

Toto vše nabízí naše nová stránka lamio.sk, kde najdete sama sebe v našich kouscích oblečení, bot, či kabelek a peněženek. A nezapomínejte, během těchto dní platí 20% sleva na všechno v našem eshopu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze