Kategorie
 
 
 
 
 

Na které kabáty se zaměřit toto jaro? Zjistili jsme za vás

Všechny dobře víme, že móda se každým rokem pořád mění. Přicházejí nové trendy, nové barvy či střihy, nicméně několik kousků si stále drží v módním světě své místo. Máme na mysli elegantní dámské kabáty, které s oblibou nosí dámy každého věku, ale dokonce i pánové.

Kvalitní a dobře padnoucí kabát je investice, která se vám vyplatí. Takový kabát tak můžete mít ve svém šatníku velmi dlouho a přitom si neustále bude držet svůj tvar, ale také barvu. Které designové kabáty nikdy nevyjdou z módu a můžete je hrdě nosit desetiletí? Pojďme se na to společně podívat.

Nejprve pár pravidel pro začátek při výběru kabátu – délka a barva

Někdy se investice do kabátu může zdát velká, avšak díky tomu víte, že si pořizujete kvalitní dámský kabát, který rozhodně vynosíte. Při výběru kabátu je třeba si rozmyslet, pro jakou příležitost ho primárně plánujete nosit. Pokud do práce, přičemž pod kabátem nosíte ještě sako a blůzku, doporučujeme volit délku kabátu pod sako – tedy minimálně po váš pas.

Nicméně, pokud pod kabátem budete nosit pouze halenku nebo top, tak klidně sáhněte i po kratším kabátu, které tuto sezónu jsou mimořádné trendy. Jak dobře víme, tak v módě najdeme i různé extrémy, proto pokud máte v sobě kousek extravagance, doporučujeme také dlouhé oversized kabáty po lýtka či dokonce po kotníky. Tento model můžete zkombinovat s kozačkami na vysokém podpatku, přičemž si vytvoříte dokonalý elegantní look. Pokud preferujete ležérnost, sáhněte po teniskách. Takto budete vypadat jako vystřižená z módního časopisu.

Pokud se neumíte rozhodnout při výběru barvy kabátu, měli byste si položit pár otázek: Chcete kabát nosit pouze do práce a na procházky nebo i na různé společenské události? Nebojíte se experimentovat v módě? Tlumené barvy jako černá, hnědá nebo kaki doporučujeme volit do práce či na společenské události. Pokud se nebojíte upustit svou fantazii a máte rádi pastelové barvy, sáhněte po výrazné bramboříkové nebo zelené, která je tuto sezónu mimořádně trendy.

Vlněné kabáty jsou zárukou kvality

Již po desetiletí vyrábějí módní domy kvalitní vlněné kabáty. Je to zejména pro to, že vlna je skvělý materiál, který drží teplo, ale také je velmi kompaktní a díky ní bude váš kabát držet svůj tvar. Ideální je, pokud vlastníte kabát ušitý z vlny a kašmíru, který je velmi jemný a příjemný na dotek, ale stále má skvělé tepelné vlastnosti.

Pokud nenajdete takový kabát, tak rozhodně sáhněte po takovém, který ve složení má minimálně polovinu vlny. Odborníci se shodují, že kromě materiálu kabátu je velmi důležitý také materiál na podšívce. Ta by měla být ze 100 % viskózy, aby se naplno projevily benefity svrchních materiálů kabátu.

Jste sportovní typ a kabáty vám nesedí?

Dámy, víme, že mezi vámi se nacházejí i sportovní typy, které nemá v oblibě kabáty. Na jaře jsou pak ideální pro vás dámské bundy, které vás zahřejí a stále v nich budete vypadat stylově. Stejně jako u kabátů, i zde máte na výběr různé druhy materiálů, ale také barev. Doporučujeme se dívat po dámských bundách s pravým peřím, které vás dokonale zahřejí a současně budou velmi lehké. Co se týče barev, preferujete-li tlumené tmavé barvy, klidně po nich sáhněte a chcete-li zaměřit pozornost na vaši bundu, tak doporučujeme světlé pastelové barvy jako modrá či růžová.

V naší nabídce dámských zimních bund a kabátů z dílny Luisa Spagnoli si rozhodně vyberete. Přesvědčte se samy a prohlédněte si naši nabídku na eshopu. Těšíme se na vaši návštěvu.

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze